Pedicure

Professionele verzorging van uw voeten.

Een pedicure basisbehandeling bestaat uit: het desinfecteren van de voeten, knippen en polijsten van de nagels, reinigen van de nagelomgeving, behandelen van 1 probleemlocatie (eelt, likdoorn, kloof, ingroeiende nagel), insmeren van de voeten met een verzorgende crème.

30 minuten € 32,-
40 minuten € 42,50

 

 

 

Reparatie van de nagel.

Steeds meer mensen lijden aan nagelziekten of aandoeningen aan de nagels. Oorzaken hiervan kunnen zijn: het dragen van niet goed passende schoenen, een beschadigde nagel door hard stoten of intensief sporten, een bezoek aan sauna, sportschool, zwembad.

Wilde Pedique van LCN is een gel die uitermate geschikt is voor het maken van een kunstnagel op de tenen. Door de elastische samenstelling past de gelnagel zich prima aan bij het afwikkelen van de voet. Wilde-Pedique Silver Plus heeft een antibacteriële werking, die toegeschreven wordt aan het toegevoegde zilver. De anti-mycotische componenten worden hierdoor nog beter ondersteund.

Jouw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat je weer mooie, goed verzorgde teennagels hebt.

Bij mycosenagels raad ik je aan om 2x daags een druppel LCN Mykosept te gebruiken. Zo blijft de anti-mycose werkstof actief.

De behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen in iedere leeftijdscategorie. De tijdsduur van de behandeling met LCN Wilde-Pedique Silver Plus is afhankelijk van de staat waarin de teennagel verkeerd. Gemiddeld duurt dit tien tot twaalf maanden. Als er zich geen problemen voordoen (drukpunten, loslaten of speciale ziekten), groeit de gel met de gezonde nagel uit. Om permanent een mooi esthetisch resultaat te behouden moet de gecorrigeerde nagel iedere 3 a 4 weken worden bijgevuld.

Reparatie 1 nagel € 17,-
Complete set bij gezonde nagels € 32,50
Complete set bij schimmelnagels € 52,50

 

Behandeling van een voetwrat.

Een gewone voetwrat (verrucae) is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid. Voetwratten worden veroorzaakt door een virus en zijn zeer besmettelijk.

Er zijn verschillende behandelingsmethoden:

  • Je gaat zelf behandelen met een anti-wratmiddel. Belangrijk is dat je alleen de wrat aanstipt en niet de gezonde huid om de wrat. Het eelt dat over de wrat heen groeit, dient regelmatig verwijderd te worden door de pedicure.
  • Laten bevriezen middels vloeibare stikstof door de huisarts (kunnen pijnlijke blaren ontstaan).
  • Behandeling bij de pedicure met de speciale HTC (High Temperature Cauter) wrattenpen. Verbranden/elektrocauterisatie is een methode waarbij het weefsel wordt vernietigd door middel van elektriciteit. Met de HTC pen wordt de wratlocatie aangestipt. De methode is niet geheel pijnloos, maar aanzienlijk minder pijnlijk dan het bevriezen van de wrat. Afhankelijk van de grootte van de wrat zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. In de meeste gevallen zijn 3 tot 4 behandeling met een aantal dagen tussentijd afdoende. Na afloop van de behandeling zul je weinig of geen last ondervinden.

€ 15,- per behandeling

 

Cosmetisch voet

Een weldaad voor je voeten.

Een cosmetische voetbehandeling bestaat uit het desinfecteren van de voeten, een ontspannend voetenbad, peeling, voetmasker en ter afsluiting een heerlijke voetmassage.

Voetmassage

Stimulering van de bloedsomloop.

Een onderbeen- en voetmassage wordt uitgevoerd met een heerlijke etherische massageolie. De massage stimuleert de bloedsomloop en energiedoorstroming van het lichaam.

 

Nagellak

Om het geheel compleet te maken.

Je nagels worden in een mooie kleur naar keuze gelakt.

Nagels lakken € 8,50
Nagellak verwijderen € 3,50
CND Shellac/Crystalac € 25,-
Brisa Lite Smoothing gel € 25,-
CND Shellac/Crystalac/Brisa Lite verwijderen € 10,-

 

Pijndemping met elastisch tape.

Door het aanbrengen van een elastische tape wordt in combinatie met de elasticiteit van de eigen huid een soort 'liftend' effect van de opperhuid tot stand gebracht.

De basis van medical taping is in de jaren zeventig van de vorige eeuw gelegd in Japan en Korea. De achterliggende gedachte is dat beweging en spieractiviteit essentieel is om de gezondheid te behouden of te herstellen. Spieren zijn niet alleen noodzakelijk voor het bewegen, maar ook voor bloed- en lymfecirculatie en voor het op peil houden van de lichaamstemperatuur.

Vanuit deze gedachte is ‘medical taping’ ontwikkeld. De effecten zijn onder meer pijnvermindering door het verminderen van de druk en het verbeteren van de circulatie en het ondersteunen van de gewrichtsfunctie, onder andere door het beïnvloeden van de bewegingsrichting.

Dit is een behandeling waarbij met behulp van speciale tape zowel de spierfunctie als het lichaamseigen herstel worden ondersteund.

Dit zorgt o.a. voor:

  • Verlichting bij zwelling
  • Betere bloedcirculatie en
  • Verbeterde afvoer van afvalstoffen via uw lymfesysteem

Verder wordt door het op verschillende manieren aanbrengen van deze tape de spierfunctie ondersteunt zonder de beweging te beperken. Hierdoor kan het lichaam blijven bewegen waardoor je ook sneller zult herstellen.

Medical taping wordt toegepast bij o.a. Hallux Valgus (vergroeiing aan de grote teen), platvoeten, hielspoor en hamertenen.

Vanaf € 11,50 (exclusief consult)

 

Anti-druk

Tijdelijke drukontlasting.

Anti-druktechniek wordt gebruikt om een drukplek tijdelijk te ontlasten. De druk wordt zo anders verdeeld waardoor de locatie tijdelijk, na een behandeling tot rust kan komen.

Vanaf € 7,- (exclusief consult)

 

Nagelbeugel

Begeleiding nagelgroei.

Een te sterk gekromde (hyperconvexe) nagelplaat kan wel eens drukpijn geven ter hoogte van de huid of zelfs ingroeien. Door middel van een nagelbeugeltje kan de nagel gecorrigeerd en begeleid worden.

Vanaf € 21,- (exclusief consult)