Een bindweefselmassage leidt tot huidverbetering. De massage werkt niet alleen tegen rimpels, maar heeft ook een positieve invloed op huidaandoeningen, zoals acne en eczeem. De huid oogt strakker, oogcontouren worden gladder en verzakkingen worden gelift. Het stimuleert de doorbloeding en activeert de stofwisseling van de huid. Al na één behandeling oogt de huid frisser en vitaler.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel (connective tissue) is zacht, rekbaar weefsel dat in je hele lijf voorkomt. Het bevindt zich in de dermis, ook wel lederhuid genoemd. Dit is de huidlaag onder de epidermis (opperhuid). De dermis bestaat voornamelijk uit bindweefsel, maar zenuwvezels, bloedvaten en lymfevaten, zweetklieren en haarfollikels bevinden zich ook in deze huidlaag.

Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen. Zie bindweefsel als lijm die alle onderdelen van je lichaam bij elkaar houdt.

Hoe werkt een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage  is een intensieve massage techniek van de huid, waarbij het onderhuidse bindweefsel wordt  geprikkeld. Tijdens de behandeling worden verklevingen los gemasseerd. Wanneer een huid verkleefd is, verslechtert dat de doorbloeding. Hierdoor kunnen pigmentvlekken of rimpels makkelijker ontstaan. Door de verklevingen los te masseren, worden ook de contouren van het gezicht strakker. Een bindweefselmassage kan worden ingezet als enkele behandeling, maar heeft het mooiste effect in kuurverband. In kuurverband werken we 6 opeenvolgende weken, 1x per week, aan het beste resultaat.

Welke huidproblemen kun je behandelen met bindweefselmassage?

  • Acne
  • Littekenbehandeling
  • Slecht doorbloede huid/rokershuid
  • Verslapte huid
  • Anti-aging
  • Preventief om de gezonde huid in de juiste conditie te houden

Prijs: € 32,50
Duur: 25 minuten