Een bindweefselmassage leidt tot huidverbetering. De massage werkt niet alleen tegen rimpels, maar heeft ook een positieve invloed op huidaandoeningen, zoals acne en eczeem. De huid oogt strakker, oogcontouren worden gladder en verzakkingen worden gelift. Het stimuleert de doorbloeding en activeert de stofwisseling van de huid. Al na één behandeling oogt de huid frisser en vitaler.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel (connective tissue) is zacht, rekbaar weefsel dat in je hele lijf voorkomt. Het bevindt zich in de dermis, ook wel lederhuid genoemd. Dit is de huidlaag onder de epidermis (opperhuid). De dermis bestaat voornamelijk uit bindweefsel, maar zenuwvezels, bloedvaten en lymfevaten, zweetklieren en haarfollikels bevinden zich ook in deze huidlaag.

Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen. Zie bindweefsel als lijm die alle onderdelen van je lichaam bij elkaar houdt.

Hoe werkt een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een intensieve massage, waarbij een speciale rol- en trektechniek wordt gebruikt. Afhankelijk van hoe diep er in de huid gewerkt wordt, kun je dit in het begin als een licht onaangenaam gevoel ervaren. Tijdens de behandeling worden verklevingen van het bindweefsel los gemasseerd. Wanneer een huid verkleefd is, verslechtert dat de doorbloeding, waardoor makkelijker pigmentvlekken en/of rimpels kunnen ontstaan. Door de verklevingen los te masseren, worden ook de contouren van het gezicht strakker. Een bindweefselmassage kan worden ingezet als enkele behandeling, maar heeft het mooiste effect in kuurverband. In kuurverband werken we 6 opeenvolgende weken, 1x per week, aan het beste resultaat.

Welke huidproblemen kun je behandelen met bindweefselmassage?

 • Acne
 • Littekenbehandeling
 • Slecht doorbloede huid/rokershuid
 • Verslapte huid
 • Anti-aging
 • Preventief om de gezonde huid in de juiste conditie te houden

Na de behandeling

 • De behandelde huid kan er iets rood uitzien en warm/koortsachtig aanvoelen. Dit is volkomen normaal en trekt binnen een aantal uren tot dagen weg.
 • Je huid kan wat beurs aanvoelen en rode plekjes vertonen, ook dit is normaal en zal binnen 3 dagen verdwijnen.
 • Door deze intensieve massage kan het voorkomen dat er op sommige plaatsen een blauw plekje of kleine bloeduitstortingen is ontstaan. Dit is van korte duur en echter een volkomen normaal verschijnsel en zal snel wegtrekken.
 • De eerste 24-48 uur na de bindweefselmassage vermijd je sauna en blootstelling aan UV-licht (zonlicht, zonnebank).
 • Om de huid extra goed tegen de zon te beschermen, adviseer ik een dagcrème met SPF UVA+UVB (minimaal 30) te gebruiken.
 • Voor het behoud van een optimaal resultaat is het van belang om de geadviseerde thuisproducten te gebruiken.

Prijs: € 35,-
Duur: 25 minuten