De revolutionaire naaldvrije CO2-Carboxy therapie is een ware sensatie voor je huid. Na de eerste behandeling ziet je huid er aanzienlijk helderder, frisser, egaler, minder gelijnd en soepel uit.

Wat is Carboxy therapie?

Carboxy staat voor kooldioxide (CO2). Het zit in de lucht die we inademen en het komt in het menselijk lichaam vrij bij verbrandingsprocessen. De nieuwste toepassing van kooldioxide is een revolutionair CO2 gel masker om de huid jonger te maken door deze van binnenuit van zuurstof te voorzien. De donkere kringen rond de ogen verminderen en de huid wordt strakker en egaler.

Niet voor niets verkiezen beroemdheden deze behandeling boven de meer agressieve en invasieve verjongingsmethoden (lasers, facelifts enz.).

De behandeling

De behandeling start met het reinigen van de huid. Hierna start de Carboxy therapie: de unieke CO2 gel wordt op de huid aangebracht. De gel dringt door tot in de spierlaag, waardoor de spieren van het gezicht worden versterkt en de bloedvaten worden gevoed.  Een speciaal activerend Carboxy vliesmasker wordt over de gel op de huid aangebracht. Het masker sluit het geheel af waardoor het zuurstofgehalte in de huid wordt verhoogd. Er ontstaan gasbubbels op de huid die voelbaar uiteenspatten (kan een prikkelend gevoel geven). De inwerktijd is 20 à 30 minuten.

Het resultaat is een snelle effectieve opname van CO2 diep in de huid, waar het wordt omgezet in energie en zuurstof aantrekt. De huid is hierdoor in staat om zich sneller te vernieuwen en kunnen cellen beter functioneren. Hierdoor wordt de elastine- en collageenproductie extra gestimuleerd.

De Carboxy therapie behandeling duurt in totaal ongeveer 45 minuten. De behandeling kan tevens worden toegepast in combinatie met o.a. Ultra V-lift masker, cosmetische mesotherapie, microneedling en microdermabrasie.

Welke huidproblemen kun je behandelen met Carboxy therapie?

Carboxy therapie is voor bijna ieder huidtype geschikt. Bij bepaalde huidproblemen of contra-indicaties mag je deze behandeling echter niet zomaar ondergaan. Tijdens de afspraak bepaal ik of de behandeling geschikt is voor jouw huid. Carboxy therapie kan worden ingezet voor het aanpakken van onder meer de volgende huidproblemen en -aandoeningen:

 • Rimpels en fijne lijntjes
 • Slappe huid en kaaklijn
 • Pigment-/ouderdomsvlekjes
 • Donkere kringen of wallen onder de ogen
 • Grove poriën, onzuivere huid (acne)
 • Slecht doorbloede en/of rokershuid
 • Littekens
 • Couperose

Contra-indicaties: huidkanker, open wondjes, schimmel of virale huidinfecties, hartfalen, zwangerschap, borstvoeding, koorts, bloedstollingsproblemen, onbehandelde hoge bloeddruk, tijdens gebruik van isotretinoïne.

Wat zijn de voordelen van Carboxy therapie?

 • De behandeling is volledig veilig en pijnloos;
 • Voorziet de huid van zuurstof;
 • Zichtbaar resultaat na de eerste behandeling;
 • De behandeling kan het gehele jaar worden uitgevoerd, dus ook in de zomermaanden;
 • Er zijn geen bijwerkingen en er is geen herstelperiode;
 • De behandeling bevordert de aanmaak van collageen en elastine.

Hoe krijg je een optimaal resultaat met de Carboxy therapie?

Na 1 behandeling zie je al een heel mooi resultaat, de textuur van de huid verbetert zichtbaar. Voor langdurige en de beste resultaten moet de behandeling herhaald worden. Dit verhoogt het effect.

Carboxy therapie werkt cumulatief, wat betekent dat bij elke opeenvolgende behandeling de resultaten beter worden dan de keer ervoor. Afhankelijk van de beoogde resultaten zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig. Deze behandelingen dienen met een interval van 1 tot 2 weken te worden ondergaan. Na deze kuur adviseer ik om de behandeling 1x per kwartaal te herhalen.

Om het resultaat (langer) vast te houden, adviseer ik om thuis de salonproducten te gebruiken.

Wat is het resultaat?

Carboxy therapie is een effectieve methode als het gaat om de aanpak van huidveroudering. Het versterkt collageen en elastine, waardoor de huidstructuur verbetert en de huid gladder wordt en rimpels zichtbaar afnemen. De huid wordt daarbij sterker door het herstel van het immuunsysteem.

Carboxy therapie werkt tevens ontstekingsremmend en kan daardoor perfect ingezet worden bij de behandeling van acne en rosacea.

Na de behandeling

 • De behandeling heeft geen hersteltijd.
 • Voor het behoud van een optimaal resultaat is het van belang om de geadviseerde thuisproducten te gebruiken.

Prijzen

Behandeling Details Prijs
Carboxy therapie 45 min. € 90,-
Carboxy therapie + Ultra V-lift masker 70 min. € 130,-
Carboxy therapie i.c.m. mesotherapie, microneedling, microdermabrasie 75 min. € 135,-
Carboxy therapie i.c.m. meso, micro + Ultra V-lift masker 80 min. € 150,-