Last van die vervelende putjes en verklevingen op je benen? In de volksmond wordt dit cellulitis genoemd. Cellulitis is echter een chronische ontsteking aan het bindweefsel en is een zeer pijnlijke aandoening.

De welbekende ‘sinaasappelhuid’ (de bobbeltjes en putjes in dijen en billen) heet officieel cellulite.

Er zijn 4 oorzaken van cellulite:

 1. Stagnering van de bloed- en lymfecirculatie waardoor vochtophopingen kunnen ontstaan.
  • Bij slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven afvalstoffen te lang zitten. Ze kunnen een dikke brij vormen, met gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten. Het is moeilijk om de lymfe te activeren. Het lymfesysteem wordt aangestuurd door hormonen. Bij een verstoorde hormoonbalans houdt het lichaam vocht vast. Bijv. bij de anticonceptiepil.
 2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en ophopen.
  • Wanneer de vetcellen overvol raken door een verstoorde bloed- en lymfecirculatie, worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd en blijven tussen de vetcellen hangen. Het intercellulaire vocht hoopt zich op en wordt vervolgens een slijmerige drap die de vetcellen aan elkaar doet plakken. De vetcellen vormen knobbeltjes. De vetcellen liggen naast elkaar en vormen een soort druiventrosjes. Doordat de vetcellen groeien hebben ze meer ruimte nodig waardoor de huid naar buiten wordt gedrukt. De druiventrosjes worden steeds groter en vormen na enige tijd eilandjes. Naarmate de cellen voller raken, worden ze ook onregelmatiger van aanzien. De bloedvaten en zenuweindjes, gelegen in de middelste en onderste huidlaag, worden afgekneld. Vandaar dat cellulite ook pijnlijk kan aanvoelen.
 3. Verklevingen van huidlagen.
  • We spreken van verklevingen als de opperhuid, lederhuid en onderhuid aan elkaar geplakt zijn. Daarbij is de vetlaag, gelegen in de onderhuid, ook nog eens verkleefd met de spieren. Daardoor doet beweging pijn. Pijn bij aanraking wordt veroorzaakt door zenuwcellen die afgekneld worden. Verklevingen komen vooral voor op de billen, de heupen en de dijen. Vooral bij een verkleving in combinatie met harde samenklontering van vetcellen voelt de huid heel vast aan. Belangrijk is om de verklevingen van elkaar los te maken.
 4. Verslapping van de huid
  • Verslapping kan aangeboren zijn, een losse huidstructuur, het hangt. Het kan ook komen door leefwijze, zwangerschap etc. Een ernstig verslapte huid is dikwijls niet meer te herstellen.

De ultieme combinatie behandeling in de strijd tegen cellulite is het toepassen van bindweefselmassages en de cupping techniek. Bindweefselmassage werkt in de diepere lagen van de huid waarbij cupping vooral de oppervlakte mooi strak trekt door de zuigkracht. Daarnaast helpt cupping bij het losmaken van de onderhuidse verklevingen zodat deze met de manuele bindweefselmassage beter weggemasseerd kunnen worden.

In combinatie met een gezonde levensstijl en My[B]CODE producten levert de bindweefsel- & cuppingmassage combinatiebehandeling positieve effecten van de huid op:

 • Opheffing van onderhuidse verklevingen (stressreductie);
 • Zichtbare vermindering van cellulite;
 • Afbraak van vetafzettingen;
 • Stimulatie huiddoorbloeding: verhoogde toevoer van zuurstof;
 • Verjonging van de huidstructuur;
 • Verbetering van de huidconditie;
 • Minder last van vermoeide benen;
 • Versteviging van de huid en nieuwe aanmaak van bindweefsel;
 • Valt sneller af in combinatie met sporten;
 • Huid wordt strakker.

De cellulite behandeling is alleen effectief als deze in kuurverband wordt gedaan. Dit houdt in dat je 6 weken lang 1x per week een behandeling van 45 minuten in de salon laat doen. Tevens is het van belang dagelijks de probleemplekken 8 minuten te masseren m.b.v. bodycups en hierna het My[B]CODE body shock serum te gebruiken.

Na deze kuurbehandeling is het advies om de cellulite behandeling 1x per maand bij te houden.

Prijzen

Behandeling Details Prijs
Cellulite behandeling 45 min. € 65,-
Cellulite behandeling – kuur 6x incl. thuisproducten 6x 45 min. € 400,-