Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om goedaardige huidbultjes weg te halen.

Wat is coagulatietherapie?

Naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer te maken met diverse kleine huidoneffenheden zoals couperose, spider naevi, fibromen (steelwratjes), cherry angioma (kersenwratjes), bloedblaasjes, xanthelasma (vetophopingen) en ouderdomsvlekken.

Coagulatie is een behandelmethode waarmee verschillende goedaardige huidoneffenheden permanent verwijderd kunnen worden. Bij Salon Soin Pur worden 2 technieken toegepast:

  • Epil 100: elektro-chirurgisch apparaat dat zorgt voor stolling van de vaatjes en blaasjes bij het behandelen van couperose, spider naevi, cherry angioma en bloedblaasjes.
  • SpotAway Plus: draadloos apparaat dat door middel van hoogfrequente wisselstroom zorgt voor het ‘verpulveren’ van weefsel. Dit gebeurt op een snelle en efficiënte manier met zo min mogelijk kans op bijwerkingen of littekens. De SpotAway Plus wordt ingezet bij het verwijderen van fibromen, xanthelasma en ouderdomsvlekken.

Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen.

De behandeling

Voordat we starten met coagulatietherapie wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd. De behandeling duurt maximaal 15 minuten. De behandeling is niet pijnlijk, maar niet pijnloos.

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de oppervlakte van het behandelgebied, kunnen deze huidonregelmatigheden meestal in slechts 1 behandeling verwijderd worden. Sommige huidonregelmatigheden hebben de neiging om na enige tijd weer terug te komen. Een herhaalbehandeling is dan mogelijk.

Behandeling is niet mogelijk bij de volgende contra-indicaties: diabetes, pacemaker, zwangerschap, verlamming aan het gelaat, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en huidkanker.

Na de behandeling

  • De huid kan direct na de behandeling wat rood of vlekkerig zijn.
  • Na de behandeling zal er een klein korstje ontstaan. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te pulken of te krabben, zodat de huid rustig en mooi kan herstellen. Dit duurt gemiddeld 3 tot 7 dagen.
  • Vermijdt na de behandeling blootstelling aan direct zonlicht of zonnebank.
  • Om de huid extra goed tegen de zon te beschermen, adviseer ik een dagcrème met SPF UVA+UVB (minimaal 30) te gebruiken.

Prijs: € 40,-
Duur: 15 minuten