Peeling

Een peeling (exfoliation) is een techniek waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen, waardoor de huid er zacht en egaal gaat uitzien.

Dermacure peelingsysteem = de hergeboorte van je huid

Een Dermacure peeling is een fruitzuurpeeling op basis van glycolzuur en melkzuur. Het versnelt de vernieuwing van de diverse lagen van de opperhuid. De nieuw gevormde cellen zorgen voor een herboren huid, vrij van imperfecties en prachtig hersteld. Na de behandeling zal je een frisse, egale teint hebben.

Welke peelings zijn er?

Het Dermacure peelingsysteem bestaat uit meerdere formules met als doel om effectief en gecontroleerd, specifieke huidproblemen te verminderen of te corrigeren. Salon Soin Pur werkt met de volgende peelings:

 • Essential correction peel soft: een gecombineerde formule voor een zachte en progressieve huidvernieuwing.
 • Age correction peel: een gecombineerde formule om de tekenen van huidveroudering tegen te gaan.
 • Blemish peel: een gecombineerde formule waarbij huidverkleuringen worden vervaagd, zoals bijvoorbeeld een zwangerschapsmasker.

Welke huidproblemen kun je behandelen met Dermacure peelings?

Een Dermacure peeling is voor bijna ieder huidtype geschikt. Bij bepaalde huidproblemen mag je deze behandeling echter niet zomaar ondergaan. Tijdens een eerste afspraak bepaal ik of de behandeling geschikt is voor jouw huid. Een Dermacure peeling kan worden ingezet voor het aanpakken van onder meer de volgende huidproblemen en -aandoeningen:

 • Vlekkerige huid
 • Anti-aging
 • Rimpelvorming
 • Rokershuid
 • Onderhoud van de huidconditie

Hoe krijg je een optimaal resultaat van jouw peeling?

De frequentie van de Dermacure peeling behandeling is afhankelijk van je huidtype en de kwaliteit van je huid. Om een optimaal resultaat te behalen is het aan te raden om regelmatig een kuur te volgen. Het is aanbevolen om 14 dagen tussen de sessies te plannen en niet meer dan 6 achtereenvolgende sessies. Daarnaast adviseer ik je om ook thuis salonproducten te gebruiken. Je zal zien dat dit het uiteindelijke resultaat ondersteunt.

Na de peeling

Na de behandeling kan je huid wat rood zien of trekkerig aanvoelen. Dit is volkomen normaal en trekt binnen enkele uren tot dagen weg. Enkele dagen na de behandeling kunnen er plaatselijk schilfers en kleine wondjes tevoorschijn komen. Dit hoort bij het huidvernieuwingsproces. Probeer de huid met rust te laten en er niet aan te zitten. De huid herstelt zich vanzelf.

 • Minimaliseer blootstelling aan UV-licht (zonlicht, zonnebank) en overmatige hitte in de eerste 4 weken na de peeling behandeling.
 • Gebruik gedurende deze periode een zonbescherming met een minimale SPF30. Breng deze meerdere malen per dag aan.
 • Gebruik de eerste 7 dagen na de behandeling het Recovery Serum. Deze krijg je gratis bij de behandeling.
 • Wacht met het gebruik van cosmetica, make-up, zwemmen in chloorhoudend water, sauna, sport, schoonheidsbehandeling en exfoliëren van de huid tot de huid volledig hersteld is.
 • Was de behandelde huid de eerste dagen na de behandeling voorzichtig.
 • Mannen kunnen dagelijks scheren, bij voorkeur elektrisch of in één richting met een (droog) scheermes.

Prijzen

Behandeling Details Prijs
Dermacure peeling incl. recovery serum voor thuis (t.w.v. € 27,-) 40 min. € 79,50
Dermacure peeling incl. 5x recovery serum en 1x tube masker voor thuis (t.w.v. € 140,-)  – kuur: 1e x 40 minuten, daarna 30 minuten 5x 30 min. € 375,-