Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: 15-30 minuten
Eetmoment: diner

Ingrediënten

  • 4 volrijpe vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl selderijzout

Bereiding

  • Ontvel de vleestomaten en snij deze in hele kleine blokjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook heel fijn.
  • Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst en snij deze in hele kleine blokjes.
  • Verwijder het zaad uit de paprika’s en snij deze in hele kleine blokjes.
  • Pureer de vleestomaten, knoflook, ui, komkommer, paprika’s, olijfolie en rode wijnazijn tot een glad geheel.
  • Voeg water toe om de gewenste dikte te krijgen.
  • Maak op smaak met peper en het selderijzout.
  • Zet de soep minimaal 8 uur in de koelkast zodat alle smaken goed tot zijn recht komen.
  • Serveer de gazpacho ijskoud in leuke glaasjes en garneer met kleine blokjes paprika, komkommer en ui.
provoet
procert-logo-zonder-tekst-wit-50
yonka
vinoble-cosmetics-logo-goed