Gazpacho
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: 15-30 minuten
Eetmoment: diner
Ingrediënten
- 4 volrijpe vleestomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 2 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 1 tl witte peper
- 1 tl selderijzout
Bereiding
- Ontvel de vleestomaten en snij deze in hele kleine blokjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook heel fijn.
- Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst en snij deze in hele kleine blokjes.
- Verwijder het zaad uit de paprika’s en snij deze in hele kleine blokjes.
- Pureer de vleestomaten, knoflook, ui, komkommer, paprika’s, olijfolie en rode wijnazijn tot een glad geheel.
- Voeg water toe om de gewenste dikte te krijgen.
- Maak op smaak met peper en het selderijzout.
- Zet de soep minimaal 8 uur in de koelkast zodat alle smaken goed tot zijn recht komen.
- Serveer de gazpacho ijskoud in leuke glaasjes en garneer met kleine blokjes paprika, komkommer en ui.