Recept voor 12 muffins
Bereidingstijd: 55 minuten
Eetmoment: tussendoortje

Ingrediënten

  • 175 gr speltmeel
  • 150 gr havermout
  • 3 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 50 gr medjoul dadels zonder pit
  • 2 eieren
  • 150 gr magere kwark
  • 200 ml halfvolle melk
  • ½ citroen
  • 2 tl honing
  • 5 el kokosolie
  • 250 gr diepvries zomerfruit

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe het speltmeel, havermout, bakpoeder en zout bij elkaar en roer goed door. Dit mengsel mag even blijven staan.
  • Snij de dadels in hele kleine stukjes en prak deze vervolgens (of hak de dadels in de keukenmachine tot een egale massa). Doe de dadelmassa in een kom en roer hier de eieren goed doorheen totdat de klontjes steeds kleiner worden.
  • Voeg de kwark, melk, sap van de citroen en de honing toe en roer goed door.
  • Smelt de kokosolie (niet koken) en roer dit door het mengsel.
  • Voeg dit samen met het mengsel van speltmeel, havermout, bakpoeder en zout. Roer tot het een samenhangend geheel is. Niet te lang, zo krijg je lekkere luchtige muffins.
  • Snij grote stukken fruit wat kleiner en spatel het fruit door het muffinbeslag.
  • Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes.
  • Bak de muffins voor 35-40 minuten af in de voorverwarmde oven. Als de muffins te bruin dreigen te worden, kan je ze afdekken met aluminiumfolie.
provoet
procert-logo-zonder-tekst-wit-50
yonka
vinoble-cosmetics-logo-goed