Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: 15-30 minuten
Eetmoment: diner

Ingrediënten

  • 400 gram Bonduelle bloemkoolrijst
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • Zout
  • 50 g chilisaus
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sriracha
  • 1 teen knoflook geperst
  • Sap van 1 limoen
  • 2 rode paprika’s in repen
  • 1 grote courgette in halve plakken
  • 450 gr kipfilet in blokjes
  • 75 gr ongezouten cashewnoten
  • Bosui

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en maak op smaak met zout. Bak de rijst zo’n 5 minuten tot hij zacht is. Doe de rijst in een grote kom en zet apart.
  • Doe de chilisaus, sojasaus, sriracha, knoflook en het limoensap in een kom en roer tot je een mooie saus hebt.
  • Verhit sesamolie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak 3 minuten.
  • Voeg dan de kipfilet en de saus toe en bak zo’n 10 minuten totdat de kip goudbruin is.
  • Meng de cashewnoten door het gerecht totdat ze bedekt zijn met saus.
  • Maak af met de gesneden bosui en serveer over de rijst.
provoet
procert-logo-zonder-tekst-wit-50
yonka
vinoble-cosmetics-logo-goed