Kip-cashew met bloemkoolrijst
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: 15-30 minuten
Eetmoment: diner
Ingrediënten
- 400 gram Bonduelle bloemkoolrijst
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 el sesamolie
- Zout
- 50 g chilisaus
- 3 el sojasaus
- 1 tl sriracha
- 1 teen knoflook geperst
- Sap van 1 limoen
- 2 rode paprika’s in repen
- 1 grote courgette in halve plakken
- 450 gr kipfilet in blokjes
- 75 gr ongezouten cashewnoten
- Bosui
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en maak op smaak met zout. Bak de rijst zo’n 5 minuten tot hij zacht is. Doe de rijst in een grote kom en zet apart.
- Doe de chilisaus, sojasaus, sriracha, knoflook en het limoensap in een kom en roer tot je een mooie saus hebt.
- Verhit sesamolie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak 3 minuten.
- Voeg dan de kipfilet en de saus toe en bak zo’n 10 minuten totdat de kip goudbruin is.
- Meng de cashewnoten door het gerecht totdat ze bedekt zijn met saus.
- Maak af met de gesneden bosui en serveer over de rijst.