Voorkomen is beter dan genezen!

Meest voorkomende voetproblemen zijn droge voeten, blaren, overmatig eelt, ingroeiende teennagels, huid- en nagelschimmel, likdoorns, wratten en kloven. Door regelmatig je voeten te laten verzorgen en de adviezen van de pedicure op te volgen, kan je veel van deze ongemakken voorkomen.

Wat is het verschil tussen een pedicure en een medisch pedicure?

Een medisch pedicure is hoger en breder opgeleid dan een pedicure. Zij kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblemen dan de pedicure, waardoor zij alle soorten risicovoeten kan en mag behandelen.

Gespecialiseerde en medisch pedicures kunnen zich registreren in het (KRP) KwaliteitsRegister voor Pedicures (ProCert) als zij voldoen aan onderstaande kwaliteitsnormen:

  • het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu;
  • het naleven van de door de branche ontwikkelde richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen;
  • het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

Risicovoeten

De zogenaamde risicovoeten kunnen onder andere ontstaan zijn als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De medisch pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen. Mensen die vanwege hun beroep (bijvoorbeeld horeca) veel van hun voeten eisen en sporters, hebben deskundige voetverzorging nodig om voetproblemen te voorkomen. Voetproblemen kunnen ook ontstaan als bijwerking van medicijngebruik.

Noodzaak voetverzorging

De medische noodzaak van goede voetverzorging wordt steeds belangrijker. Het belang en de preventieve kracht van goede voetverzorging is van invloed op de algehele gezondheid. Deskundigen verwachten dat er de komende vijf à tien jaar – vanwege de toename aan diabetespatiënten en de vergrijzing – meer aandacht nodig is voor voetverzorging. Een gespecialiseerd en medisch pedicure kan door middel van zorgvuldige analyse en voetverzorging voetproblemen bij risicopatiënten, zoals mensen met diabetes en/of reuma, tot een minimum beperken. Het aantal operaties en amputaties bij diabetespatiënten vermindert aanzienlijk door regelmatig bezoek aan een deskundig pedicure.

Vergoeding zorgverzekeraars

Om te bepalen of iemand recht heeft op de vergoeding van pedicure wordt gebruik gemaakt van zogenaamde zorgprofielen. Er zijn vier zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg noodzakelijk is (je loopt dan namelijk meer risico op wondjes).

Het is in het algemeen verstandig om in het kader van de vergoeding ook contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.

Salon Soin Pur is aangesloten bij:

  • ProVoet (brancheorganisatie voor de Pedicure)
  • ProCert (KwaliteitsRegistratie voor de Pedicure)

Salon Soin Pur heeft een samenwerkingsovereenkomst met:

Bekijk de behandelingen

provoet
procert-logo-zonder-tekst-wit-50
yonka
vinoble-cosmetics-logo-goed