Voorkomen is beter dan genezen!

Meest voorkomende voetproblemen zijn droge voeten, blaren, overmatig eelt, ingroeiende teennagels, huid- en nagelschimmel, likdoorns, wratten en kloven. Door regelmatig je voeten te laten verzorgen en de adviezen van de pedicure op te volgen, kan je veel van deze ongemakken voorkomen.

Wat is het verschil tussen een pedicure en een medisch pedicure?

Een medisch pedicure is hoger en breder opgeleid dan een pedicure. Zij kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblemen dan de pedicure, waardoor zij alle soorten risicovoeten kan en mag behandelen.

Risicovoeten

De zogenaamde risicovoeten kunnen onder andere ontstaan zijn als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De medisch pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen. Mensen die vanwege hun beroep (bijvoorbeeld horeca) veel van hun voeten eisen en sporters, hebben deskundige voetverzorging nodig om voetproblemen te voorkomen. Voetproblemen kunnen ook ontstaan als bijwerking van medicijngebruik.

Noodzaak voetverzorging

De medische noodzaak van goede voetverzorging wordt steeds belangrijker. Het belang en de preventieve kracht van goede voetverzorging is van invloed op de algehele gezondheid. Deskundigen verwachten dat er de komende vijf à tien jaar – vanwege de toename aan diabetespatiënten en de vergrijzing – meer aandacht nodig is voor voetverzorging. Een gespecialiseerd en medisch pedicure kan door middel van zorgvuldige analyse en voetverzorging voetproblemen bij risicopatiënten, zoals mensen met diabetes en/of reuma, tot een minimum beperken. Het aantal operaties en amputaties bij diabetespatiënten vermindert aanzienlijk door regelmatig bezoek aan een deskundig pedicure.

Geen vergoeding door zorgverzekeraars

Met ingang van 1 januari 2021 heeft Salon Soin Pur haar registratie bij ProCert beëindigd. Dit betekent dat zorgverzekeraars met ingang van deze datum de voetzorg bij Salon Soin Pur niet meer zullen vergoeden.

Bekijk de behandelingen