Dermaplaning werd zo’n 50 jaar geleden voor het eerst uitgevoerd door dermatologen en plastisch chirurgen ter voorbereiding om chemische peelings dieper in de huid te kunnen laten doordringen. In de schoonheidsverzorging wordt dermaplaning ingezet om dode huidcellen en donshaartjes te verwijderen en voor het verminderen van fijne rimpeltjes en oppervlakkige pigmentvlekjes.

Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een huidverbeterende behandelmethode zonder de huid binnen te dringen (non-invasief) en is perfect voor het verkrijgen van een stralende, frisse huid. De behandeling is pijnloos en wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje waarmee licht over de huid wordt geschraapt zonder de huid te beschadigen. Op deze manier worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd.

Welke huidproblemen kun je behandelen met dermaplaning?

Dermaplaning is voor bijna ieder huidtype geschikt. Bij bepaalde huidproblemen of contra-indicaties mag je deze behandeling echter niet zomaar ondergaan. Tijdens een eerste afspraak bepaal ik of de behandeling geschikt is voor jouw huid. Dermaplaning kan worden ingezet voor het aanpakken van onder meer de volgende huidproblemen en -aandoeningen:

 • Rimpels en fijne lijntjes
 • Pigment-/ouderdomsvlekjes
 • Littekens (acne)
 • Grove poriën
 • Vale/slecht doorbloede huid
 • Donshaartjes

Contra-indicaties: huidkanker, zonnebrand, open wondjes, infecties, koortslip, eczeem, actieve acne, rosacea, psoriasis, tijdens gebruik van cortisone of antibiotica, tot 6 maanden na gebruik van roaccutane. Botox of fillers moeten minimaal 14 dagen ‘rusten’ voordat dermaplaning toegepast mag worden.

Hyperpigmentatie en haargroei

Diverse ontharingstechnieken, waaronder harsen en laserontharing, geven een verhoogd risico op het ontstaan van irritatiepigment (post-inflammatoire hyperpigmentatie) en kan langdurig donkere huidverkleuringen veroorzaken. Dermaplaning werkt echter aan de oppervlakte van de huid en geeft geen verwarming of verbranding van dieper gelegen huidweefsel. Hierdoor veroorzaakt dermaplaning geen hyperpigmentatie. Wel is de huid na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Daarom wordt de behandeling het gehele jaar door altijd afgesloten met een zonnefactor SPF-50+.

Bij dermaplaning worden alleen vellusharen (donshaartjes) verwijderd. Doordat de structuur van de haarfollikel (haarzakje) tijdens de behandeling niet verandert, groeien de donshaartjes die verwijderd worden in dezelfde kleur en dikte terug.

Wat zijn de voordelen van dermaplaning?

 • De behandeling is pijnloos;
 • Er is een korte herstelperiode van ongeveer 1 à 2 dagen met mogelijk een lichte roodheid;
 • De behandeling kan oneindig herhaald worden;
 • De behandeling kan gecombineerd worden met bindweefselmassage en/of microneedling;
 • De huid ziet er direct fris en gezond uit en heeft een prachtige glow;
 • De behandeling bevordert de aanmaak van collageen en elastine;
 • Er is een betere opname van werkstoffen in de verzorgingsproducten;
 • Make-up kan mooier en gelijkmatiger aangebracht worden en blijft beter zitten.

Hoe krijg je een optimaal resultaat met dermaplaning?

Afhankelijk van het huidprobleem, zijn er gemiddeld 6 behandelingen nodig bij het behandelen van littekens. Deze behandelingen dienen in kuurverband, met een interval van 4 weken, worden ondergaan. Bij behandeling van donshaartjes en grove poriën kan de behandeling iedere 4 tot 8 weken herhaald worden.

Wat is het resultaat?

Dermaplaning verwijdert dode huidcellen en donshaartjes, vermindert rimpels, fijne lijntjes en littekens, verbetert de huidskleur en het weefsel en geeft je huid direct een prachtige glow. Niet voor niets dat deze behandeling ontzettend populair is onder de celebs! Om het resultaat (langer) vast te houden, adviseer ik om thuis de salonproducten te gebruiken.

Prijzen

Behandeling Details Prijs
Dermaplaning 60 min. € 95,-
Dermaplaning – kuur 3x 60 min. € 250,-
Dermaplaning – kuur 6x 60 min. € 450,-